Guld tjurar uthärda bära marknaden som Goldman säger Sälj: råvaror/FUNNYORDIE
2013-04-18-Thu  CATEGORY: Category: Finance
Guld tjurar uthärda bära marknaden som Goldman säger Sälj: råvaror/FUNNYORDIE

The Avanti Hong Kong Group Commodity News
Hedgefonder och andra spekulanter till hausse guld spel innan metallen rasat in en björn marknad och Goldman Sachs Group Inc. varnade reträtten accelererar efter längsta rallyt i nio årtiondena. Investerare ökade net-långa positioner med 19 procent till 56,084 terminer och optioner i veckan slutade 9 April, första vinsten i tre veckor, visar US Commodity Futures Trading Commission data.

Att kontraster med 7,9 procent nedgång i hausse satsningar över 18 U.S.-handlas rå material, som föll till en fem veckors låg 431,581 kontrakt.

Innehav i jordbruket sjönk till den lägsta nivån sedan September 2006. Vänden i guld cykel livgivande och investerare bör sälja metallen, sade Goldman Sachs i ett April 10 rekommendation som returneras 5,4 procent i tre dagar. Guld retirerade som Standard & Poors GSCI Index 24 råvaror föll till en nio månader låg, utvidga en svacka som Citigroup Inc. säger marks "död bell" för supercycle eller längre än genomsnittet period av stigande priser. Globala aktier avancerade till den högsta sedan juni 2008 som amerikanska lager nådde en rekordhög.

"Någon som gjorde några köpa innan denna stora minskning är nog i viss smärta," sade Donald Selkin, som hjälper till att hantera ca 3 miljarder dollar i tillgångar som chief marknaden strateg på National Securities Corp i New York. "Uppfattningen är att guld inte verkligen behövs som en fristad. Folk tittar på beståndet marknaden och de är bedövande, och det finns ingen inflation. Så folk säger "Vad behöver vi guld för?" "


Handelspartner
Spot guld föll 6,2 procent till $1,483 ett uns förra veckan, den största nedgången sedan December 2011. Den S & P GSCI retirerade 0,8 procent, att nå den lägsta sedan juli. MSCI All Country World Index aktier steg 2,5 procent och dollarn gled 0,2 procent mot en korg av sex handelspartner. Statsobligationer förlorade 0,2 procent, en Bank of America Corp-indexet visar. Guld förlorat så mycket som 9,9 procent till $1,335.75, den lägsta sedan februari 2011 och avgjort på $1,347.95.

Investeraren Jim Rogers, som förutspådde i början av handelsvara rally 1999, sade guld var i behov av en korrigering, och att han kommer att börja köpa det om det går ner tillräckligt. Han sa inte till vilket pris han vill börja att köpa. En Europeiska kommissionen skulden bedömning daterad 9 April sade Cypern hade åtagit sig att avyttra runt 400 miljoner euro ($ 524 miljoner) av "överskott" guld förbehåller sig. Den cypriotiska centralbanken sade det inte hade diskuterat sådana planer. Cypern har 13,9 ton av reserver, ranking det 61: a med belopp som motsvarar cirka 2 procent av daglig handel i London marknaden.


Goldman rekommendation
Goldman skära målet tre månader till $1.530 ett uns från $1,615 och sänkte 12-månaders prognosen till $1390 från $1,550 sade analytiker Damien Courvalin och Jeffrey Currie i en rapport den 10 April. Guld är i en "bubbla", Societe Generale SA sa den 2 April.

Tillgångar i den SPDR Gold Trust, den största utbytes-handlas fonden backas upp av ädelmetaller, nådde 1,158.6 ton den 12 April, den lägsta sedan slutet av April 2010. Centralbanken stimulansprogram kommer att hjälpa boj guld priser, säger Jeffrey Sica, som hjälper övervakar mer än 1 miljard dollar i tillgångar som ordförande på Sica Wealth Management LLC i Morristown, New Jersey.

The Avanti Hong Kong Group Commodity News

MORE VIDEOS:
http://www.funnyordie.com/topic/the-avanti-hong-kong-group-commodity-news
http://www.4shared.com/video/mKWL4huj/the_avanti_hong_kong_group_com.html
http://www.myvidster.com/video/12309027/Guld_tjurar_uthrda_bra_marknaden_som_Goldman_sger_Slj_rvaror
Trackbacks0 Comments0
Comments

Only the blog author may view the comment.
 
Trackbacks
TB*URL


Copyright © 2019 . all rights reserved.